Vaniljeiskrem med multesaus og serinakaker
Margit Dale
I Norge kjenner vi serinakaker som typisk julebakst – herlig sprø. Sammen med en helt nydelig multesaus har Margit Dale laget en fantastisk juledessert med Inspira Premium Vaniljeis.
Denne festdesserten har alt: fyldig og kremet iskrem, knasende sprø kjeksbiter og frisk multesaus. En innertier i juleselskapet!
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
- mørk sjokolade
- 150 g smør
- 250 g fint, glutenfritt mel
- 2 ts bakepulver
- 1 stk vaniljestang
- 100 g sukker
- 1 stk egg
- 200 g multer
- 60 g sukker
Slik gjør du:
Lag serinakaker: Ha mel, bakepulver og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Del smøret i terninger og smuldre dette helt fint inn i melet. Ha i sukker og egg og og arbeid deigen godt sammen.
Trill den så til en pølse og kutt den i kuler. Dette blir ca. 45 kaker. Trill de runde og legg de på en plate med bakepapir. Trykk kakene litt ned med en gaffel så det blir synlige riller.
Pisk ett egg og pensle med dette. Hakk mandler og dryss på toppen. Stek på 175 grader i ca. 12 minutter.
Lag multesaus: Kok opp multer og sukker. Kok i fem minutt og mos så multene gjennom en sil.
Ta ut Inspira Vaniljeis fra frysen og la den stå i romtemperatur i ca. 20 minutter til den er myk.
Hakk sjokoladen. Ha iskrem i en dessertskål, hell over multesaus og dryss over hakket sjokolade. Sett en serinakake i iskremen og server umiddelbart.