Vaniljeiskrem med fiken- og aprikossaus
Margit Dale
Fiken og aprikos hører julen til! Her har Margit Dale – tradisjonsmatformidler og kjent fra TV2-programmene Kystmat og Fjellmat – laget en deilig saus til vår aller mest premium vaniljeis, Inspira Premium Vanilje. Prøv den!
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
- 1,5 dl sukker
- 1,5 dl vann
- 10 tørka aprikoser
- 8 tørka fiken
- 1 vaniljestang
- 1 stjerneanis
- 1 nellikspiker
- 1 kanelstang
- 1/2 lime
- 1/2 ts potetmel
- 12 mandler
Slik gjør du:
1. Kok opp sukkerlake. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og krydderne i sukkerlaken. La det koke noen minutter.
2. Del aprikoser og fiken i grove biter og ha de i sukkerlaken. La det koke i 5-10 minutter. Rør potetmelet ut i 2 ss kaldt vann og tilsett det i sausen for å tykne den. Gi sausen et kjapt oppkok.
3. Ha i saften fra en halv lime. Ta ut kanelstangen, nellikspikeren og stjerneanisen.Sausen blir best dersom den står i kjøleskapet over natten.
4. Ta ut Inspira Vaniljeis av frysen og la den stå i romtemperatur i ca. 20 minutter til den er myk.
5. Grovhakk mandlene. Ha iskrem i desserttallerken, hell over fiken- og aprikossaus og dryss over hakkede mandler. Serveres umiddelbart!