Valentineshjerter med brownies og iskrem
Smaken av Oslo
Valentinerdagen er dagen du virkelig kan vise din kjærlighet.
Noen synes det er noe unorsk tull som handelstanden har funnet på for å tjene mere penger. Men jeg synes det er en fin anledning til å lage noe ekstra lekkert til den eller de du er glad i.
I år lager jeg røde Valentinerhjerter med brownie og Inspira vanilje til mine kjære. Den seige kaken med den rike sjokoladesmaken kombinert med isens silkebløte tekstur og smak av vanilje fra Tahiti og Madagaskar, er perfekt.
Prikken over i’en: Rødfargen og den vakkert skinnende overflaten, kommer fra en såkalt mirror glaze, eller speilglasur, og er det som gjør iskakene til noe ekstraordinært.
Vanskelig, sier du?
Faktisk ikke! Litt klissete, mens du holder på, men resultatet blir spektakulære Valentinerhjerter som ser ut som om de kommer fra det fineste konditori.
Føler du deg fortsatt litt usikker? Søk opp Mirror Glaze på youtube.com og se noen videoer som viser hvordan du gjør det, før du går i gang med oppskriften.
Oppskriften gir 6 hjertekaker, men det vil selvfølgelig variere ut fra hvor store hjerteformer du har. Du kan lage flere små eller du kan lage en stor hjertekake til mange.
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
- Brownie (lag brownie etter din favorittoppskrift eller bruk en liten pose-brownie
- 150 g sukker
- 140 g flytende glukose
- 75 g vann
- 100 g kondensert melk
- 5 stk gelatinblad
- 150 g hvit sjokolade
- rød matfarge
Slik gjør du:
Slik gjør du det:
For å lage ishjertene har jeg brukt hjerte-silikonformer. La Inspiraisen mykne og press is ned i hjerteformene til de er helt fulle. Sett i fryseren, minst fire timer. Hvis du ikke har hjerteformer kan du bre den myke isen flatt utover en større form som kan settes i frysen. Siden kan du stikke ut flate ishjerter du kan bruke.
Bruk en hjerteformet pepperkakeutstikker, på størrelse med ishjertene, til å stikke ut hjerter i brownien.
Så var det mirror glaze’n:
Ha sukker, glukose og vann i en kjele og varmt opp. Rør ut gelatinpulveret med lunket vann fra springen i en kopp, sjekk blandingsforholdet på gelatinpakken din, og la dette svelle.
Hakk den hvite sjokoladen i småbiter og ha i en bolle som tåler varme.
Når sukkerblandingen din boblekoker, tilsetter du gelatin og kondensert melk og rører forsiktig til det er klumpefritt.
Så heller du blandingen over sjokoladebitene. La stå et par minutter. Bruk så stavmikseren forsiktig, for ikke å så luftbobler, til å få en tykk, glatt masse. Ha i matfargen og blend. Hell blandingen gjennom en sikt og over i en mugge. Nå må glaze’n din kjøle seg ned til 30-31 grader før du kan bruke den.
Når speilglasuren nærmer seg 30 grader tar du opp ishjertene fra fryseren og tar dem ut av silikonformene. Jo glattere overflate hjertene har - jo finere blir glasuren.
Legg hjertene på en rist, lagt over et brett, for nå blir det litt grisete. Hell, med stø hånd, blandingen over hjertene slik at hele overflaten får en fin, rød glasur. Skjær bort overflødig glasur med en varm
kniv og legg de glasserte ishjertene oppå browniehjertene. De vakre Valentinerhjertene dine er nå klare til servering!
Tips!
Hvis du vil lage ishjertene ferdige på forhånd, er ikke det noe problem. Når du har glasert dem, flytter du dem fra risten og over på et brett kledd med bakepapir. Så kan brettet settes i frysen og tas frem senere på dagen for å monteres sammen med browniehjertene.
Og får du ekstra glaze til overs - kan den settes i kjøleskapet og brukes senere.