Vaffelkake med Inspira Melkesjokoladeis
Sjokoladevafler med sjokoladeis høres enkelt ut, men kan virkelig bli en festdessert! Lag vaffelkake ved å bygge i høyden, og kombiner med en skikkelig premium, fløyelsmyk iskrem: Inspira Melkesjokoladeis med deilige cookie dough-biter og sjokoladesauser i.
Is og vafler går rett hjem hos de aller, aller fleste – uansett alder. Her har vi laget sjokoladevafler, her kan du lage vanlige, eller være enda mer kreativ og lage vafler i flere farger ved hjelp av konditorfarge. Barnas favoritt!
Tips!
Prøv også våre Peanøttvafler med Inspira Peanøttis eller Vafler med Melkesjokoladebiter og kirsebæris!
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Melkesjokoladeis
- 4 dl hvetemel
- 5 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt kardemomme
- 4 dl melk
- 3 stk egg
- 100 g smeltet smør
- 1 dl kokekakao
Slik gjør du:
1. Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper.
2. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren svelle i 20 minutter.
3. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk. Stekes og avkjøles helt.
4. La iskremen få temperere ca 20 min, så blir den lettere å jobbe med og smaker best!
5. Anrett på fat en vaffelplate, smør så iskrem utover vaffelen, legg en vaffel oppå isen og gjenta til ønsket høyde på vaffelkaken.
6. Topp det hele med mer iskuler og sjokoladesaus (valgfritt).