Sunnere havrelapper med DUGG Yoghurtis
DUGG er en serie med frisk yoghurtis og sorbet med naturlige ingredienser og lavere kaloriinnhold. Kombinert med sunnere havrelapper har du en helt super hverdagsdessert som kan nytes med god samvittighet – hver dag! 🙂 Denne oppskriften har vi laget i samarbeid med Grethe Roede, og gir ca 12 små lapper.
Dette trenger du:
- 1 boks DUGG Yoghurtis Jordbær
- 1 håndfull friske jordbær
- 1 ts jordbærsyltetøy (valgfritt)
- 2 bananer
- 2 egg
- 3 dl havregryn
- 1 ss smør eller margarin
Slik gjør du:
1. Skrell og mos bananene lett med en gaffel.
2. Bland sammen egg, most banan og havregryn i en foodprosessor eller blender i ca 5 minutter til du får en luftig og jevn røre.
3. Dekk til røren og la den stå og svelle i 10 minutter slik at den blir litt tykkere.
4. Varm en teflonpanne pĂĄ middels varme og tilsett litt flytende melange.
5. Bruk gjerne en spiseskje og legg røren i små lapper i stekepannen. Snu lappene med en stekespade når den har blitt gyllenbrun på undersiden.
6. Ta yoghurtisen ut av frysen, mens du deler jordbærene i mindre biter.
7. Server gjerne lappene i en stabel med yoghurtis, friske jordbær og en liten teskje jordbærsyltetøy på toppen!