Stekte pærer og Nyt SaltKaramell
Stekte pærer er en skikkelig slager hos de fleste, dette er desserten som imponerer. Silkemyke ovnsbakte pærer med hasselnøtter, honning og vanilje smak toppet med lekre urter som serveres sammen med Nyt SaltKaramell is. Dette er den perfekte kosen for både hverdags og helgekvelder! Den er lekker å se på og smaker fantastisk.
Karamellelsker? Prøv denne oppskriften med noen andre av våre karamell-is: Inspira Frappé Karamellis, Sørlandsis Karamellsmak eller plantebaserte Idyll Salt karamell!
Dette trenger du:
- 1 boks Nyt SaltKaramell
- 3-5 Pærer
- Litt Hasselnøtter
- 1 Vaniljestang
- Litt Honning
- Grønne urter
Slik gjør du:
1. Skrell og del pærene i to. Skjær ut kjernen, men behold stilken på for estetikkens del.
2. Legg pærene i en ildfast form og hell over litt honning, finhakkede hasselnøtter og en vaniljestang. Et lite dryss kanel er også veldig godt.
3. Stek pærene midt i ovnen på 180 grader i rundt 40 minutter til de er litt myke.
4. La pærene avkjøles før du serverer.
5. Legg rause iskuler av Nyt SaltKARAMEL oppå pærene. Pynt med litt hasselnøtter og grønne urter, gjerne mynte eller sitronmelisse.