Sørlandsis iskrem-sandwich
Smaken av Oslo
Lag din egen sandwich-is!
Du trenger egentlig bare kjeks og Sørlandsis. Men hvis du vil gjøre dem ekstra fine vil litt sjokolade, strøssel og nøtter gjøre susen. Kjekstypen bestemmer du selv. Se etter hva du har i skapet eller kjøp en pakke i butikken. Velg enkle havrekjeks, sjokoladecookies eller andre kjeks du liker.
Tips!
Et godt råd er å fryse kjeksene før du skal fylle dem med is. Da brekker de ikke så lett når du klemmer sammen is og kjeks, og isen smelter heller ikke så fort når kjeksene er like kalde som isen.
Dette trenger du
- 1 pk kjeks, velg familiens favoritt
- 1 boks Sørlandsis Tricolor
- 1 plate kokesjokolade
- Pistasjnøtter
- Strøssel
Slik gjør du:
Legg kjeksene i fryseren. Du kan også legge et lite stekebrett eller en annen metallform i frysen til å legge de ferdige Sørlandsis sandwichene dine på når du lager dem.
Ta opp Sørlandsis Tricolor fra fryseren. La den stå på benken til den har tint nok til at du kan lage kuler.
Ta opp kjeks og metallbrett fra fryseren. Legg et bakepapir på brettet.
Scoop opp iskuler og legg dem på en kjeks. Ta en ny kjeks og press sammen til en Sørlandsis sandwich. Legg sandwichen din på det kalde metallbrettet, mens du lager resten. Sett brettet med iskremsandwicher i fryseren.
Hakk pistasjnøttene og smelt sjokoladen. Ha strøssel i en skål. Hent opp sandwichene dine. Dypp halve Sørlandsis-sandwichen i sjokoladen og dryss kjapt med strøssel eller nøtter, for sjokoladen stivner fort på den kalde isen.
Nå er Sørlandsis sandwichene dine klare til servering, men de kan også fryses igjen til dagen etter. Lurt at iskremsandwichene får stå og mykne litt før dere setter tennene i dem. Nyt!