Påskeappelsin med sorbet
Smaken av Oslo
Gult er kult!
Dette må være verdens beste og enkleste påskedessert.
Strengt tatt er den like god hele året, men altså også supergod til påske. Desserten har bare fem ingredienser og det er minimalt med arbeid med den.
Like lettvint å lage på hytta som hjemme.
Tips! Dette er en sunn dessert med sorbet og frukt, som passer like bra til hverdags som i ferien.
Dette trenger du:
- 1 boks Dugg Mangosorbet
- 4 appelsiner
- 1 granateple
- 1 kvast fersk mynte
- 1 Kvikk Lunsj
Slik gjør du:
Skjær toppen av appelsinene, fjern fruktkjøttet og legg det i en bolle. Sett gjerne de uthulede appelsinene i frysen så lenge. (Er du på hytta kan du sette dem ut i snøen!)
Fjern de hvite hinnene fra appelsinene og skjær det rene fruktkjøttet i biter.
Rens granateplet og legg kjernene sammen med appelsinkjøttet. Finkutt mynten, bortsett fra et par fine blader du kan bruke til pynt, og bland forsiktig inn. Du kan godt gjøre dette på forhånd, for appelsinblandingen står seg greit i kjøleskapet til dagen etterpå.
Ta ut appelsinskall-bollene fra fryseren og fyll dem først med litt fruktsalat. Så legger du på noen kuler sorbet og til slutt litt fruktsalat på toppen. Stikk en stripe Kvikk Lunsj i hver appelsin og pynt med myntebladene. Servér!