Opp-ned iskake uten tilsatt sukker med jordbær og jordbærsaus
En festdessert! Ikke la deg lure av denne lekre iskaken – denne desserten er både rask og enkelt tilberedt!
Iskrem og jordbær er en sikker smaksvinner, og her har vi brukt Sørlandsis Duo Uten tilsatt sukker for en litt lettere variant. Jordbærene har vi dyppet i mørk sjokolade for ekstra fest-preg. Enkelt og lekkert!
Lemon curd er en sitronkaramell-saus som har en syrlig friskhet som er helt magisk sammen med iskrem. Må prøves! Her har vi laget den sukkerfri, men vanlig sukker fungerer også fint.
Har du dårlig tid? Både Hennig-Olsens jordbærsaus og Hennig-Olsens sjokoladesaus topping som passer is og jordbær perfekt.
Tips! Avkjøl serveringsfatet før du setter iskremen på, så vil den ikke skli rundt på brettet.
Dette trenger du:
- 1 boks Sørlandsis Duo Uten tilsatt sukker
- 1 pose Hennig-Olsens krokan
- 1/2 dl sitronsaft til lemon curd
- 2 eggeplommer til lemon curd
- 50 g sukrin+ til lemon curd
- 40 g smør i terninger
- 1 plate 70 % mørk sjokolade
- 1 pk friske jordbær
- 1 pk friske bringebær
Slik gjør du:
1. Sukkerfri lemon curd lager du ved å ha sitronsaft, eggeplommer og sukrin + i en kjele. Ha på middels varme og rør jevnt. Massen skal tykne, men aldri koke!
2. Når massen er som en tykk røre, sett til side og avkjøl litt. Rør inn smøret, og oppbevar i kjøleskapet til serveringstid.
3. Smelt mørk sjokolade i vannbad og dypp jordbærene. Avkjøl.
4. Hvelv iskremen på et serveringsfat. Pynt med bringebær, jordbær, Hennig-Olsens krokan og lemon curd. Server og nyt!