Opp-ned iskake med HaPå-popcorn
Dette er drømmekaken for deg som elsker det salte, søte og kalde. En enkel iskake med knasende sprø, salt og karamellaktig popcorn på topp.
Iskaken er en av våre geniale opp-ned-varianter, hvor alle smaker i Sørlandsis-serien vår passer perfekt.
Alle elementene til kaken kan lages klar god tid i forveien, og settes til side.
Dette trenger du:
- 1 boks Sørlandsis Sjokobiter
- Karamellsaus (kjøpt eller hjemmelaget)
- 100 g pecannøtter eller andre nøtter du liker
- 100 g popcorn (ferdig eller poppet selv)
- 1 glass HaPå
- flaksalt
Slik gjør du:
Slik lager du sprøtt popcorn med HaPå:
1. Bland sammen popcornet med glasset med HaPå.
2. Spre det utover en langpanne med bakepapir. Strø på flaksalt.
3. Sett på midterste rille i ovnen på 170 grader i 10-12 minutter. Avkjøl hele langpannen på rist til det har fått romtemperatur.
Slik klargjør du iskaken for servering:
1. Hold isboksen under rennende varmt vann i 10 sekunder.
2. Vend iskremboksen oppned på et fat.
3. Pynt med sjokoladekuler og nøtter etter eget ønske rundt kanten. (Lurt for å stoppe eventuell rennende is og sjokoladebiter).
4. Samle sammen karamellpopcornet og stable bitene opppå kaken.
5. Topp det hele med karamellsaus.
Server umiddelbart!