Opp-ned eplekake med Sørlandsis Cookies
Deilig, lun eplekake med iskrem er en nydelig dessert for både middagsgjester, helgekos eller til bursdagsfeiringen. Eplekaken kan du lage fra bunnen av etter ønske, eller «jukse litt» – sånn som oss. Iskremen gjør kaken til en ekstra populær rett – her har vi brukt Sørlandsis Cookies som har deilig smak av kanel og kardemomme. Perfekt kombinasjon med eplekaken!
Dette trenger du:
- 1 boks Sørlandsis Cookies
- 1 pose eplekake (eller hjemmelaget)
- 3-4 epler
- 2 ss sukker
- 1 ss kanel
Slik gjør du:
1. Finn en rund form og legg bakepapir i bunn. Smør sidene med smør.
2. Skrell epler og skjær dem i båter som du fordeler tett i bunnen av formen.
3. Strø over litt sukker og kanel på eplene.
4. Hell kakerøren over eplene og stek i ovn. (Følg anvisning på posen)
5. La kaken stå 10 min etter steking på benken, før du hvelver den over på et brett så bunnen blir toppen.
6. Serveres gjerne lun, sammen med deilige iskremkuler. Nyt!