Mørk sjokoladekake med Inspira Premium Peanøttis og ekte karamellsaus
Dette er kaken for de festlige anledningene! En skikkelig mørk og melfri sjokoladekake med salte peanøtter i, og mengder med herlig Inspira Premium Peanøttis og hjemmelaget karamellsaus på toppen. En garantert festsuksess!
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Premium Peanøttis
- 225 g romtemperert smør
- 250 g mykt, brunt sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 325 g mørk sjokolade, gjerne 70 %
- 6 egg
- 225 g salte peanøtter (spar 50 g til topping ved servering!)
- 1 ¼ dl kremfløte
Slik gjør du:
Sjokoladekaken
1. Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme og smør en rundform på 22 cm med smør eller formfett. Legg bakepapir i bunnen.
2. Ha 150 g smør, 100 g brunt sukker og 1 ts vaniljesukker i en miksmasterbolle og pisk til det blir luftig og får en lys brun farge. Smelt sjokoladen. Del eggene i plomme og hvite og pisk inn eggeplommene i smør- og sukkerblandingen. Pisk inn ett og ett egg. Ha i den smeltede sjokoladen i en stråle mens vispene går.
3. Sitvpisk eggehvitene med saltet. Rør ca. 1/3 av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen. Ha i resten av eggehvitene og fold dem inn. Det betyr at du rører dem inn med litt store bevegelser, slik at luften i røren beholdes.
4. Rør inn 75 gram av peanøttene. Hell røren i formen.
5. Stek kaken på nederste rille i 25–28 minutter. La den avkjøles på en bakerist.
Karamellsaus
1. Ha alle ingrediensene, unntatt peanøttene, i en kasserolle og kok opp under omrøring.
2. La det småkoke i 8–10 minutter. Rør ganske ofte. Ta karamellen av varmen og tilsett peanøttene.
Tips! Dette er en rikelig porsjon, så det som ikke brukes på kaken, kan has i en skål ved siden av, så kan gjestene ha på mer selv.
La isen tine noen minutter, før du topper den lune kaken med deilige kuler iskrem, saus og peanøtter.
God appetitt!