Melkesjokoladeis med kaffe-crumble og kaffe-saus
Denne desserten må du prøve! En fantastisk lagvis dessert med super premium Inspira Melkesjokoladeis, knasende kaffecrumble, krem, kaffesaus laget på Hennig-Olsens sjokoladesaus og Hennig-Olsens karamellfudge.
Denne desserten kan du lage klar på forhånd, sette kaldt, og servere gjestene når søtsuget melder seg.
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Melkesjokoladeis
- 1 boks Hennig-Olsens sjokoladesaus
- 1 pose Hennig-Olsens karamellfudge
- 2 dl sterk kaffe eller espresso
- 1 pakke Bixit-kjeks
- 50 g smør
- 2 dl krem, piskes
Slik gjør du:
1. Finn passende porsjonsglass som settes kaldt.
2. Lag kaffesaus ved å kombinere en shot espresso eller noen teskjeer sterk kaffe med Hennig-Olsens sjokoladesaus.
3. Pisk krem av fløte med litt sukker.
4. Smelt 50 g smør og bland i en shot espresso eller noen teskjeer sterk kaffe. Knus bixitkjeks og bland sammen. Sett i ovnen i 10 min på 180 grader.
5. Ved dandering legger du lagvis crumble, iskrem, saus og krem. Topp med en kule iskrem, ekstra saus og karamellfudge.
6. Server og nyt!