Lun plommekompott med iskrem
Når de norske plommene i sesong, smaker de helt fantastisk! Ikke la de ligge på plenen og råtne – lag den deilig desserten plommekompott med smak av nydelige krydder, og topp med vaniljeisen fra Inspira-serien vår.
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
- ca 10 stk plommer
- 100 g sukker
- 1 dl vann
- 1 stk kanelstang
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk stjerneanis
- 1 ss sitronsaft
- evt. potetmel/maizena til jevning
Slik gjør du:
1. Del plommene og fjern steinen.
2. Kok sammen alle ingrediensene. La det småkoke til plommene blir helt møre.
3. Om kompotten er for tynn, kan du jevne med potetmel eller maizena.
4. Avkjøl noe, men behold den lun og server med to deilige kuler vaniljeis på toppen!