Konditorlandslagets vaniljeis med flambert gresskar og karamellsaus
På jakt etter en iskremdessert som imponerer? Vi har hatt besøk av Malin fra Baker- og konditorlandslaget, som viser oss hvordan du lager den perfekte iskremdessert!
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Vaniljeis
- 100 g gresskar
- 100 g sukker
- 30 g vann
- 100 g fløte
- 55 g Fireball Whiskey
- 40 g smør
- 1 stk kanelstang
- 100 g gresskarkjerner
- 3 klyper salt
Slik gjør du:
1. Sett gjerne tallerkenene du skal bruke på frysen så de blir kalde.
2. Rens og skjær først gresskar i skiver, så i strimler og til slutt i små kvadratiske firkanter.
3. Ha sukker og vann i en kjele og kok til karamell. Å koke til karamell betyr at man lar kjelen stå på varmen til alt vannet har fordampet og sukkeret har smeltet, i det sukkeret blir brunt er det blitt karamell.
4. Tilsett fløte i karamellen mens den er varm, og rør godt. Legg så i kanelstangen.
5. Tilsett det ferdigkuttede gresskaret, og la det småkoke litt på svak varme i ca 5-7 min.
6. Tilsett fireball i sausen og brenn av alkoholen (flambér).
7. Sil av karamellsausen fra gresskarene.
8. Rist gresskarkjerner med et dryss salt i ren panne til de blir gyllenbrune, og sett til siden.
9. Anrett desserten på frossen tallerken med vaniljeis, gresskar, karamellsaus og gresskarkjerner. Voilá!