Iskrem med bakte epler, krønsj og karamellsaus
Spoon
Lune epler med god iskrem er allerede en deilig dessert i seg selv. Topper du med karamellsaus og litt krønsj blir den ekstra digg!
Inspira Premium Vaniljeis er en premium iskrem, laget med de aller beste råvarer. Perfekt i seg selv, eller som en del av en dessert!
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
- 4 stk epler, renset og i skiver
- 1/2 stk sitron (saften)
- 1 dl lønnesirup
- 1/2 dl brunt sukker
- 1 ts kardemomme
- 2 ts maizena
- 1 ss vann
- 1 ss smør
- 2 dl havregryn
- 2 ss nøtter
- 2 ss brunt sukker
- Karamellsaus til topping
Slik gjør du:
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader.
1. Rens og del epler i skiver. Legg eplene over i en stor bolle og bland inn sitronsaft, sirup, sukker, vann, maizena og kardemomme. Legg over i en ildfast form og la de bakes i ca. 20 minutter. Ta formen ut, rør litt i eplene og topp med smør. Sett tilbake og la de stå i ca 5 minutter til.
2. Imens eplene står i ovnen lager du krøsnjen; Gravhakk nøtter og bland sammen med havregryn og brunt sukker. Finn frem en stekepanne og rør rundt på middels varme til de er gylne. ta ut av pannen, avkjøl og grovhakk etter ønske.
3. Fordel eplene i serveringskåler og topp med is , havrekrønsj og karamellsaus.
Nyt!