Inspira Melkesjokoladeis med salt pepperkake-karamellsaus og crumble
Salt karamellsaus er på alles lepper – men har du smakt salt pepperkake-karamellsaus?
Denne fantastiske sausen er en fest i munnen, og gjør seg utrolig godt sammen med iskrem. Kombinert med en crumble får du en komplett og smaksrik julesnack eller juledessert som har alle komponentene som gjør en dessert god: søtt og salt, sprøtt og fløyelsmykt. Crumble kan du lage fra bunn som anvist her eller erstatte med knuste kjeks som også smaker nydelig.
Her har vi brukt Inspira Melkesjokoladeis, men sausen spesielt gjør seg også kjempegodt med en klassisk, fyldig vaniljeis som Inspira Premium Vaniljeis med vanilje fra Madagaskar og Tahiti.
PS! Lag ekstra pepperkake-karamellsaus som du legger på glass og gir i julegave! Spiselige gaver er ofte de beste. 😉
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Melkesjokoladeis
- 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
- 50 g smør (til crumble)
- 50 g sukker (til crumble)
- 100 g mel (til crumble)
- 1 dl vann (til saus)
- 4,5 dl sukker (til saus)
- 3 dl kremfløte (til saus)
- 150 g meierismør i terninger (til saus)
- 3 ts maldonsalt (til saus)
- 1 ts kanel (pepperkakekrydder)
- 1 ts malt ingefær (pepperkakekrydder)
- 1/2 ts malt nellik (pepperkakekrydder)
- 1/2 ts malt kardemomme (pepperkakekrydder)
Slik gjør du:
1. Lag crumble ved å ha 50 g smør, 50 g sukker og nesten 100 g mel (spar litt av melet) i en bolle.
2. Bruk hendene og miks godt så det blir smuldrete – spe med mel om du må.
3. Ha smulene på et brett i ovnen, stek på 200 grader i ca 10 min. Avkjøl.
4. Lag sausen ved å ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Tilsett krydderier og kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent.
5. Server på tallerken eller i dessertskål med crumble, temperert iskrem og deilig karamellsaus!