Hjemmelaget vegansk sjokolade- og vaniljeis med nøttekrokan
Dette trenger du:
- 5 dl mandelmelk eller kokosmelk
- 10 g johannesbrødkjernemel
- 1 stk vaniljestang
- 2 dl lønnesirup
- 100 g mørk sjokolade
- 300 g sukker
- 2 ss lys sirup
- 0,5 dl vann
- 100 g grovhakkede hasselnøtter
- 1 stk stjerneanis
Slik gjør du:
1. Ha ingrediensene i en kjele og kok opp på lav varme til du får en silkemyk base.
2. Fordel halvparten av basen i en ny kjele. Tilsett sjokolade i biter som du røres ut til den smelter.
3. Sett blandingen på kjøl til basen er kald og kjør i iskremmaskin.
4. Nå skal du lage nøttekrokan med et hint av anis. Bland sukker, sirup, vann og anis i en kjele og kok til karamell.
5. Grovhakk hasselnøtter og ha i karamellen. Helles ut på brett for kjøling – nå kan du fjerne stjerneanisen.
6. Knus krokanen og ha over iskremen ved servering.