Hjemmelaget Rudolf-ispinner med Sakte kjærna iskrem
Smaken av Oslo
Ho ho ho! Snart er det jul og jeg gleder meg masse.
Ventetiden med mørke kvelder er som skapt til å lage kule og morsomme juleting. Årets kreasjon er Rudolf ispinnene. Jeg synes egentlig han ligner litt på sauen Shaun – hva synes du?
Det er ikke vanskelig, så du kan godt lage dem sammen med barna – om du da ikke vil det skal være en overraskelse når du henter dem i frysen. Ganske stilig å servere Rudolfer i selskap både før og i jula.
Til Rudolf har jeg valgt Sakte Kjærna iskrem. Fordi familien har ulike favoritter brukte jeg litt av flere forskjellige isbøtter. Sønnen i huset elsker Vanilje med Chocolate Chip Cookie Dough, mannen vil ha Sjokolade med hint av chili og ingefær, mens jeg digger Salt karamell med pekannøtter.
Tips!
Vil du variere litt kan du også lage kjærester til Rudolf’ene. Jeg laget noen søte, lyse reinsdyr med hvit sjokolade og rosa marshmallows-neser.
Dette trenger du:
- Din favorittsmak(er) Sakte Kjærna Iskrem
- 1 pk Bixit
- 1 pk Karamellvaffelkjeks
- ispinner
- Rødt godis (Rudolfs nese)
- Saltkringler (Rudolfs horn)
- Sukkertøy-øyne
- Sjokolade (valgfritt)
Slik gjør du:
Slik gjør du:
1. Smelt sjokoladen og dypp halvparten av kjeksene. La stivne.
2. Legg kjeksene på et bakepapir på metallbrett og sett i frysen. Metallbrettet vil hjelpe å holde ispinnene dine kalde - så de ikke smelter for fort når du skal jobbe med dem. Bakepapiret gjør at de ikke setter seg fast.
Ta opp isen og la den bli myk. Hent kjeksene.
3. Legg is mellom to kjeks og stikk en ispinne inn i isen. Legg i frysen minst en time.
4. Knekk saltkringlene til du får passe horn. Smelt et par ruter sjokolade.
5. Ta opp ispinnene og fest horn, øyne og nese med den varme sjokoladen, den virker som lim!
6. Server umiddelbart eller legg i frysen til du og gjestene er klare.