Hjemmelaget ricotta-iskrem med honeycomb
Oppskrift av Paal Hennig-Olsen hentet fra boken Kystmat med Rune & Margit & Moi (Vigmostad & Bjørke, 2020)
Dette trenger du:
- Iskremen:
- 960 g Riccotta
- 4,8 dl H-Melk
- 2,4 dl Sukker
- 4,8 dl Fløte
- 1 ts Vanilje
- 2 klype salt
- 4 stk eggeplommer
- ---
- Honeycomb:
- 300 g sukker
- 3 ss lys sirup
- 0,5 dl vann
- 3 ss honning
- 3 ss bakepulver
Slik gjør du:
1. Varm opp ricotta, melk, sukker, fløte, vanilje og salt på lav varme i en kjele og kok til en jevn masse.
2. Skill ut eggeplommer og ha i en bolle. Hell over halvparten av ricotta-blandingen mens du pisker.
3. Hell blandingen med eggeplommer tilbake i kjelen på lav varme. Må nå ikke kokes.
4. La blandingen tykne til det ligner vaniljesaus.
5. Sett blandingen på kjøl til basen er kald og kjør i iskremmaskin.
6. Nå skal du lage en luftig karamell som kalles honeycomb, ved å koke sukker, sirup, vann og honning til karamell i en stor kjele.
7. Når karamellen har fått nøttebrun farge tar du i 3 ss bakepulver og rører kraftig med en tresleiv. Karamellen vokser kraftig og må helles på et brett.
8. Sett karamellen til kjøling. Bryt opp og ha over isen ved servering.