Hjemmelaget båtis
Oppskrift av Paal Hennig-Olsen hentet fra boken Kystmat med Rune & Margit & Moi (Vigmostad & Bjørke, 2020)
Dette trenger du:
- 1 boks Sørlandsis Vaniljesmak
- 1 plate mørk kokesjokolade
- ----
- Krumkakerøre:
- 100 gr smør
- 135 gr sukker
- 180 gr mel
- 1,5 dl vann
- ----
- Rørte jordbær:
- 1 kurv jordbær
- 50 gr sukker
- saft fra ¼ sitron
Slik gjør du:
1. Smelt kokesjokoladen i vannbad.
2. Lag krumkakerøre. Ha smør, sukker, mel og vann i en bolle og kjør det med miksmaster til en jevn rører. La rører hvile en time i kjøleskap. Stek krumkakene en og en. Press krumkaken mens den ennå er myk mellom to båtlignende former.
3. Lag rørte jordbær. Ha jordbær, sukker og sitronsaft i bolle og rør for hånd til ønsket konsistens.
4. Lag ferdig 2 kuler med vaniljeiskrem til hver båt.
5. Anrett båtisen. Sett krumkakene på et fat. Ha rørte jordbær i bunnen av hver båt. Legg to iskremkuler i hver båt og ha flytende mørk sjokolade over. Serveres umiddelbart!