Gulrotkake med Inspira Frappé Karamell
En deilig gulrotkake går rett hjem hos de aller fleste – og her har du iskremen å servere den med for å gjøre desserten enda mer komplett. Inspira Frappé Karamellis er en premium iskrem fyldig og full av smak av deilig kaffe og kaffekaramellsaus!
Gulrotkaken lager du i forveien, og bør kjøles ned før den toppes med glasur. Den kan serveres helt enkelt på bordet med iskremen i boks, eller porsjonvis med en kule Inspira iskrem på toppen.
Tips! La iskremen stå en halvtime i kjøleskapet så den tempereres til perfekt konsistens. Er du karamellelsker? Prøv også å toppe desserten med vår nye Hennig-Olsens karamellsaus!
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Frappé Karamellis
- 3 dl sukker
- 2,5 dl nøytral olje
- 3 egg
- 4 dl hvetemel
- 1 ts natron
- 2 ts bakepulver
- 400 g revet gulrot
- 125 g smør
- 250 g kremost
- 200 g melis
- 2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Visp sammen sukker og olje, tilsett egg og kjør på høy hastighet til du får en tykk blanding. Sikt inn de tørre ingrediensene og bland forsiktig til en jevn, klumpfri deig. Tilsett de revne gulrøttene til slutt.
Hell deigen over i en papirkledd kakeform. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.
Glasur:
Sørg for at smøret er romtemperert. Pisk smør, kremost, melis og sukker sammen til en luftig glasur.
Bre ostekremen over den avkjølte kaken og topp hvert kakestykke med en stor kule med Hennig-Olsen Inspira Frappé karamell.