Dessert uten tilsatt sukker: is og sukkerfri lemon curd
Har du vaffelrester? Perfekt! Gårsdagens vafler blir gjerne enda sprøere av å få ligge et døgn, og knasende vaffelhjerter passer supert til denne oppskriften med Sørlandsis Duo Uten tilsatt sukker og hjemmelaget, sukkerfri lemon curd.
Server med et lett dryss av Hennig-Olsens Krokan for crunch, og du har en komplett dessert med søtt, syrlig, friskt, fyldig og tekstur.
Denne desserten gjør seg både til hverdags og fest, og er et fint alternativ for litt lettere hverdagskos.
Dette trenger du:
- 1 boks Sørlandsis Duo uten tilsatt sukker
- 1 pose Hennig-Olsens egen krokan
- 1/2 dl sitronsaft til lemon curd
- 2 stk eggeplommer til lemon curd
- 50 g sukrin+
- 40 g ekte smør i terninger
Slik gjør du:
1. Sett ut Sørlandsisen på benken i 20 minutter - da tempereres den og både smak og tekstur blir enda bedre!
2. I mens lager du lemon curd ved å ha sitronsaft, eggeplommer og sukrin + i en kjele. Ha på middels varme og rør jevnt. Massen skal tykne, men aldri koke!
3. Når massen er som en tykk røre, sett til side og avkjøl litt. Rør inn smøret, og oppbevar i kjøleskapet til serveringstid.
4. Server i porsjonsskåler med iskrem, vaffel, lemon curd og krokanstrøssel. Nam!