Dalgona iskaffe med vaniljeis
Har du hørt om trend-drikken dalgona kaffe? Denne «dalgona kaffekremen» lages enkelt ved å piske sammen pulverkaffe, sukker og litt varmt vann til det blir et luftig skum. Og for å sette prikken over i’en på denne kremete herligheten, legger vi i en kule av vår deilige vaniljeis – Sørlandsis Vanilje Jubileum.
Vil du lage en melkefri variant? Erstatt melken med mandelmelk og iskremen med Dugg Vegansk Kokosis.
Vil du lage en variant uten tilsatt sukker? Erstatt sukker med sukrin og iskremen med Sørlandsis Duo Uten tilsatt sukker.
Så er det bare å legge bilde av iskaffen ut på Instagram for en ekte, trendy Dalgona-opplevelse! 😉
Dette trenger du:
- 0,5 dl pulverkaffe
- 1 boks Sørlandsis Vanilje Jubileum
- 0,5 dl varmt vann
- 4 dl lettmelk
- isbiter
Slik gjør du:
1. Legg 0,5 dl pulverkaffe, 0,5 dl sukker og 0,5 dl vann i en bolle. Bruk en stavmikser til kremen blir stiv. Avkjøl i kjøleskap.
2. Fyll et glass halvfullt med isbiter. Fyll lettmelk til det dekker isbitene.
3. Legg en stor iskule med Sørlandsis Vanilje Jubileum over isbitene og melken.
4. Legg dalgonakremen på toppen. Pynt med grovhakket sjokolade.