«Baked alaska» Isbombe med Inspira Lemon Pie
Lag en iskake som imponerer! Dette er en forenklet versjon av «Baked alaska», også kjent som «Omelette Norvegienne» eller isbombe, en klassisk dessert med sukkerbrød-bunn, iskrem og italiensk marengs.
Her har vi forenklet klassikeren ved å droppe sukkerbrødet, som smaker minst like nydelig. Iskremen er en opp-ned Inspira Lemon Pie – og her kan du bruke andre iskrem i Inspira-serien etter ditt ønske.
Tips!
Desserten kan lages i forkant, fryses og flamberes ved servering når gjestene sitter tilbords!
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Lemon Pie
- 4 stk eggehviter
- 3,5 dl sukker
- ca 3 dl vann
- 1 stk sitron (skallet til pynt)
Slik gjør du:
1. Kjøl ned fatet du skal servere på i frysen i ca 30 minutter.
2. Pisk eggehviter stive. Tilsett 1 ts sitronsaft og 1 dl av sukkeret under pisking.
3. Lag sukkerlake ved å ha resten av sukkeret og vann i en kjele.
4. Ha sukkerlaken i med eggehvitene - hell med en tynn stråle og pisk til marengsen er hvit og tykk.
5. Skjer langs kantene i iskremboksen og hvelv isen på det kalde fatet.
6. Dekk iskremen med marengs. Flamber marengsen ved servering – gjerne foran gjestene!
7. Zest en sitron (vask skallet)