Apple crisp med Sørlandsis Vanilje Jubileum
En smakfull vri på den populære Apple Crisp frokost-trenden. Kombinasjonen av varme epler og en iskald kule vaniljeis gir en deilig og lun smak. Denne smaker helt himmelsk. Vi har brukt Sørlandsis Vanilje Jubileum, men du kan også bruke andre kuleis smaker. Denne desserten er lett å gjøre både laktose- og glutenfri ved å bytte ut granola og is til en glutenfri/laktosefri variant. Vi har bandt annet Sørlandsis Vaniljesmak Laktosefri og Dugg Vegansk Kokos-is som er både laktose og glutenfri.
Dette trenger du:
- 1 Boks Sørlandsis Vanilje Jubileum
- 4 Stk Epler
- Sprø Granola
Slik gjør du:
1. Del eplene i to og fjern kjernen.
2. Skjær eplene i båter og legg dem i en ildfast form
3. Hell over honning og godt med kanel. Vendt eplene om et par ganger.
4. Stek eplene på 200 grader i 20-30 minutter. De skal være myke når du tar dem ut.
5. Avkjøles i 10 minutter.
6. Legg eplebiter i en skål og hell over litt granola.
7. Topp med en raus kule Hennig Olsen Sørlandsis vanilje jubileum.
8. Nyt