Paals agurksorbet med prosecco
Denne aperitiffen og drinken laget Paal Hennig-Olsen da han gjestet TV2-programmet Kystmat med Rune, Margit og Moi. På brygga på Sørlandet laget han en nydelig og frisk sorbet med agurk, som han toppet med prosecco og serverte gjestene. Prøv den!
Dette trenger du:
- 5 stk agurker
- 50 g sukker
- 50 g lys sirup
- 2 ts eddik
- 2 dl vann
- Prosecco
Slik gjør du:
1. Kjør agurk, eddik, 1 dl vann og ½ ts salt i en blender og miks godt.
2. Kok sammen 1 dl vann, sirup og sukker til en sukkerlake.
3. Bland sammen agurkbasen med sukkerlake i en bolle. Sett blandingen på kjøl til basen er kald eller kjør i iskremmaskin.
4. Server aperitiffen ved å fylle prosecco halvfullt i glasset. Ha så agurksorbet i glasset!