Hennig-Olsen Is signerer Grønnvaskingsplakaten

– Grønnvaskingsplakaten er et flott initiativ nå som bærekraft er på alles lepper, og Hennig-Olsen Is har signert for å sørge for at vi er korrekte og transparente når vi snakker om arbeidet vårt med bærekraft, sier Paal Hennig-Olsen.

Grønnvaskingsplakaten

Grønnvaskingsplakaten er et initiativ fra Miljøstiftelsen Zero, Skift, WWF og Framtiden i våre hender. Grønnvasking er kort forklart å fremstille noe som bedre for naturen, klimaet og mennesker enn det faktisk er, og plakatens formål er å bekjempe nettopp dette.

– I 2021 kartla vi Iskremens klimaavtrykk for å forstå enda bedre hvordan vi kan redusere egne klimagassutslipp i vår verdikjede. Iskremens klimaavtrykk hjelper oss å sette tydelige mål internt, men også hvordan vi best kan jobbe sammen med andre for å redusere klimagassutslippene i vår bransje, forteller Paal Hennig-Olsen.

– Vi ønsker å være ærlige og åpne om bærekraftsreisen vi er på, dele både suksesshistorier og utfordringer vi møter i å løse miljø- og bærekraftsutfordringer i bransjen vår uten noen form for grønnvasking. Plakaten blir således en god rettesnor i arbeidet vårt videre, avslutter han.

Les mer om Grønnvaskingsplakaten her.